Gino Bonnast
Gino Bonnast
2024-03-11
Contact met ZERO-power is gebeurd via een tevreden klant uit mijn vriendenkring. De eerste kennismaking dateert van januari 2023, en de uiteindelijke installatie was compleet voltooid een dikke maand later ( einde februari ), zelfs vroeger dan initieel voorzien. Plaatsing van 14 panelen + omvormer correct en verzorgd verlopen, op een dikke halve dag. De werf was bij voltooiing van de installatie netjes en proper. En bij technisch probleem een aantal maanden later ( door een externe factor ) was de service na verkoop ook op niveau. Echt tevreden, een aanrader ...
Guy Mijten
Guy Mijten
2024-03-07
De technische en duidelijke uitleg tijdens het huisbezoek deed ons snel voor Zero Power beslissen. Na een toch wat moeilijke start (einde november 2023) produceren vandaag twee SUN2000-4KTL-L1 omvormers op een netwerk van 3x230V voldoende stroom om ons jaarlijkse verbruik te dekken. In Wallonië wonende kunnen we op die manier genieten van een terugdraaiende elektriciteitsmeter tot 2030. De coördinatie van de werken, de kwaliteit van het geleverde werk en een correcte afhandeling zijn pluspunten voor het bedrijf.
Daniela Stijn
Daniela Stijn
2024-03-06
Top service! Perfect afgewerkte installatie met alleen maar kwaliteitsmaterialen
Jan De Bondt
Jan De Bondt
2024-03-05
Recent 40 panelen laten plaatsen. Was ongetwijfeld een heel uitdagende klus, uiteindelijk twee verschillende hoogtewerkers nodig gehad, maar uiteindelijk tot een goed einde gebracht. Afspraken werden goed nagekomen.
Guy Smets
Guy Smets
2023-07-19
Leveren mooi werk alles goed afgewerkt en de panelen mooi verdeelt op het dak . Mag gezien worden . Een aanrader zeker en vast . Bedank .
Ives
Ives
2023-07-13
Duidelijke uitleg gekregen van Ives. Plaatsing al na 2 weken. Vlotte plaatsing van zowel de panelen als de batterij. Alles werd proper afgewerkt. Keuring en aangifte bij fluvius ging snel en is goed verlopen. Zeker een aanrader.
christiaan
christiaan
2023-07-12
Service top, snelle handeling en uitleg omtrent alles dik in orde. Een aanrader!
Mehmet Tunç
Mehmet Tunç
2023-07-08
Overall I had a very good experience. Very clear communication, stick to the commitments & agreements with very good service & workmanship. 3 months after installation, all is ok with no issue at all. If you are looking for solar panel / home battery solutions, you should consider Zero Power.
eva hendrickx
eva hendrickx
2023-07-01
Het is intussen ongeveer een half jaar geleden dat we op Zeropower beroep deden voor de installatie van zonnepanelen en een thuisbatterij. Alles verloopt heel vlot, en nauwkeurig; van offerte over plaatsing tot nazorg. Wij zijn heel tevreden klanten!
Santosh Garbham
Santosh Garbham
2023-06-29
I contacted several solar panel installers in the beginning of the year. After receiving various offers, I went to Zero Power for below reasons - 1. Detailed offer that consisted of prices at each line item level than just one total price. Also, received offers for 5 combinations without any frustration :) 2. Very fast delivery time - less than a month. In fact, two weeks or so 3. Vision and passion - Ives mentioned about evolutions in global scale in the green energy space. He is not just thinking as a installer 4. Nice customer reviews :) This company understands the importance of their branding and customer service After the installation, I shall say I did not regret my decision. It was wonderful experience all thru. At every step, Ives ensures it is done as committed and he called us to check and take feedback. He is very responsive, transparent and professional. Will go back when I would like more panels or additional capacity in my battery :)

Voordelen thuisbatterij

Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij kopen?

Aan de aankoop van een thuisbatterij zijn een heel aantal voordelen verbonden:

  • Produceren uw zonnepanelen te veel energie om het op het energienet kwijt te kunnen, dan kunt u deze opslaan op de thuisbatterij en gebruiken wanneer nodig.
  • U verhoogt het rendement van uw zonnepanelen, waardoor u deze investering ook sneller recupereert. U haalt dus het optimale uit uw zonnepanelen.
  • Uw energiefactuur daalt. Soms kan het zelfs volledig zelfvoorzienend. Zeker met de hoge energieprijzen van vandaag, bespaart u zo heel wat euro’s.
  • Tot en met 2024 is er door de Vlaamse overheid een premie voorzien als u voor een thuisbatterij kiest. Bovendien betaalt u als u met een erkende installateur werkt ook maar 6% btw.

Welke aandachtspunten zijn er bij thuisbatterijen?

Vandaag kosten thuisbatterijen nog altijd een aardige duit, waardoor een thuisbatterij kopen en voor eigen energieopslag thuis gaan niet voor iedereen even haalbaar is. De goedkoopste thuisbatterij kost toch al snel 2.500 euro, maar de prijzen kunnen hoger oplopen. In de winter of wanneer er weinig zon is, kan het alsnog nodig zijn om energie van het net te halen. Houd er ook rekening mee dat een thuisbatterij wel wat plaats in beslag neemt. Het is ook belangrijk om de juiste thuisbatterij te kopen voor uw noden. Zorg voor de juiste capaciteit, zodat u het meeste uit uw zonnepanelen haalt. Zo wordt het terugverdienen van uw thuisbatterij perfect haalbaar.  

Hoe werkt een thuisbatterij in de praktijk?

Een thuisbatterij bestaat uit een batterij, een omvormer en een metersysteem om het energieverbruik en de opslag zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Vaak gaat een thuisbatterij gepaard met zonnepanelen. Deze zonnepanelen zetten zonne-energie om in gelijkstroom die verwerkt wordt. Deze kan direct in gebruik genomen worden, geïnjecteerd op het elektriciteitsnet of opgeslagen worden in de thuisbatterij.

Heeft u al zonnepanelen en overweegt u een thuisbatterij te kopen, dan kan het zijn dat u een nieuwe omvormer nodig heeft. Bij zonnepanelen gaat de stroom in één richting, naar uw woning of het net, bij een zonnepaneel kan dit twee richtingen uit. Hiervoor is er een bidirectionele omvormer nodig die kan switchen tussen wissel- en gelijkstroom. 

Welke types thuisbatterijen zijn er?

Er staan verschillende types thuisbatterijen. De meest gebruikte types zijn de lithium-ion- en loodzuurbatterijen. Veruit de populairste is de eerste variant. De opslagcapaciteit is groot en het gewicht al bij al beperkt. Bovendien kan deze batterij snel opgeladen worden, wat thuis wel handig is. Loodzuurbatterijen gaan al langer mee en zijn een stuk goedkoper. Het nadeel is dat u deze batterij niet volledig mag ontladen waardoor u een batterij met grotere capaciteit moet kopen dan u in werkelijkheid nodig heeft. Bovendien is deze batterij een stuk schadelijker voor het milieu dan de lithium-ion-variant. Wij zouden dus zeker voor de eerste batterij gaan. 

Wat is het voordeel van opslaan van energieopslag thuis?

Combineert u zonnepanelen en een thuisbatterij dan moet u veel minder energie van het net halen. Alle opgewekte energie wordt benut en er gaat niets verloren. Bovendien kan een thuisbatterij ook ingezet worden als back-up bij een stroompanne. Qua energieopslag thuis biedt een zonnepanelen batterij dus enkel voordelen. 

Gratis offerte aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Scroll naar boven