Gino Bonnast
Gino Bonnast
2024-03-11
Contact met ZERO-power is gebeurd via een tevreden klant uit mijn vriendenkring. De eerste kennismaking dateert van januari 2023, en de uiteindelijke installatie was compleet voltooid een dikke maand later ( einde februari ), zelfs vroeger dan initieel voorzien. Plaatsing van 14 panelen + omvormer correct en verzorgd verlopen, op een dikke halve dag. De werf was bij voltooiing van de installatie netjes en proper. En bij technisch probleem een aantal maanden later ( door een externe factor ) was de service na verkoop ook op niveau. Echt tevreden, een aanrader ...
Guy Mijten
Guy Mijten
2024-03-07
De technische en duidelijke uitleg tijdens het huisbezoek deed ons snel voor Zero Power beslissen. Na een toch wat moeilijke start (einde november 2023) produceren vandaag twee SUN2000-4KTL-L1 omvormers op een netwerk van 3x230V voldoende stroom om ons jaarlijkse verbruik te dekken. In Wallonië wonende kunnen we op die manier genieten van een terugdraaiende elektriciteitsmeter tot 2030. De coördinatie van de werken, de kwaliteit van het geleverde werk en een correcte afhandeling zijn pluspunten voor het bedrijf.
Daniela Stijn
Daniela Stijn
2024-03-06
Top service! Perfect afgewerkte installatie met alleen maar kwaliteitsmaterialen
Jan De Bondt
Jan De Bondt
2024-03-05
Recent 40 panelen laten plaatsen. Was ongetwijfeld een heel uitdagende klus, uiteindelijk twee verschillende hoogtewerkers nodig gehad, maar uiteindelijk tot een goed einde gebracht. Afspraken werden goed nagekomen.
Guy Smets
Guy Smets
2023-07-19
Leveren mooi werk alles goed afgewerkt en de panelen mooi verdeelt op het dak . Mag gezien worden . Een aanrader zeker en vast . Bedank .
Ives
Ives
2023-07-13
Duidelijke uitleg gekregen van Ives. Plaatsing al na 2 weken. Vlotte plaatsing van zowel de panelen als de batterij. Alles werd proper afgewerkt. Keuring en aangifte bij fluvius ging snel en is goed verlopen. Zeker een aanrader.
christiaan
christiaan
2023-07-12
Service top, snelle handeling en uitleg omtrent alles dik in orde. Een aanrader!
Mehmet Tunç
Mehmet Tunç
2023-07-08
Overall I had a very good experience. Very clear communication, stick to the commitments & agreements with very good service & workmanship. 3 months after installation, all is ok with no issue at all. If you are looking for solar panel / home battery solutions, you should consider Zero Power.
eva hendrickx
eva hendrickx
2023-07-01
Het is intussen ongeveer een half jaar geleden dat we op Zeropower beroep deden voor de installatie van zonnepanelen en een thuisbatterij. Alles verloopt heel vlot, en nauwkeurig; van offerte over plaatsing tot nazorg. Wij zijn heel tevreden klanten!
Santosh Garbham
Santosh Garbham
2023-06-29
I contacted several solar panel installers in the beginning of the year. After receiving various offers, I went to Zero Power for below reasons - 1. Detailed offer that consisted of prices at each line item level than just one total price. Also, received offers for 5 combinations without any frustration :) 2. Very fast delivery time - less than a month. In fact, two weeks or so 3. Vision and passion - Ives mentioned about evolutions in global scale in the green energy space. He is not just thinking as a installer 4. Nice customer reviews :) This company understands the importance of their branding and customer service After the installation, I shall say I did not regret my decision. It was wonderful experience all thru. At every step, Ives ensures it is done as committed and he called us to check and take feedback. He is very responsive, transparent and professional. Will go back when I would like more panels or additional capacity in my battery :)

Prijs thuisbatterij

Hoeveel kost een thuisbatterij?

Een vaste prijs op een thuisbatterij kleven kan niet. Het hangt allemaal van het merk en de opslagcapaciteit af. Waar er tot voor enkele jaren enkel zware batterijen verkrijgbaar waren zijn er ondertussen ook batterijen met een lagere capaciteit. Deze hebben minder vermogen, maar ze zijn ook goedkoper. Deze thuisbatterijen kunt u al kopen voor om en bij de 2.500 euro, inclusief plaatsing en omvormer. Het makkelijkste is dat u de installatie van zonnepanelen en deze van een thuisbatterij meteen combineert. Zo beperkt u de investering en kunt u meteen beginnen met de energieopslag thuis. Bovendien kunt u op die manier vaak interessante kortingen op de kop tikken. 

Hoe snel kunt u een thuisbatterij terugverdienen?

Koopt u een thuisbatterij en combineert u dit met zonnepanelen, dan is de gemiddelde terugverdientijd zo’n 8-10 jaar, maar door een hele installatie te laten plaatsen kan dit zelfs op 6,5 jaar. Een batterij zonder zonnepanelen om bijvoorbeeld ‘s nachts energie op te slaan kan u zo’n 100 euro per jaar opbrengen. Hier zit u dus met een aanzienlijke terugverdientijd, wat de aanschaf een heel stuk minder interessant maakt. 

Wat is de levensduur van een thuisbatterij?

De levensduur van een thuisbatterij hangt voor een groot stuk samen met het gebruik. Gebruikt u de batterij enkel bij pannes dan gaan ze een leven lang mee. Als u ze gebruikt in combinatie met zonnepanelen, dan gaat een thuisbatterij zo’n 20 jaar mee. Als u de thuisbatterij constant gebruikt reken dan op een levensduur van 10 jaar. U merkt het, bij een frequent gebruik gaat een thuisbatterij niet super lang mee, doordacht investeren is dus nodig als u uw investering wil recupereren. 

Waarmee moet u rekening houden bij de aankoop van een thuisbatterij?

  • Een thuisbatterij neemt ruimte in
    Energieopslag thuis betekent ook wat ruimte opofferen. Sommige exemplaren kunnen zowel binnen als buiten een plekje krijgen. Een batterij neemt nog steeds wel wat ruimte en weegt aardig wat. Let dus goed op waar u uw thuisbatterij installeert. Bovendien weegt een thuisbatterij ook heel wat. Check grondig of alles wel goed bevestigd is zodat uw thuisbatterij niet naar beneden komt.
  • Een thuisbatterij kost nog steeds veel
    De kostprijs van een thuisbatterij is aan het dalen, maar ze kosten nog steeds aardig wat geld. Besef wel dat u duurzaam aan het werk gaat en dat hier ook een kostenplaatje tegenover mag staan. Reken toch al snel op een kleine 3.000 euro voor een thuisbatterij van goede kwaliteit. Goedkoop is het dus zeker niet maar in de meeste gevallen gaat het om een verstandige investering.
  • De combinatie met zonnepanelen geeft meerwaarde
    In principe zijn er geen zonnepanelen nodig om met een thuisbatterij te werken. U kan ook ‘s avonds en ‘s nachts opladen om de volgende dag deze stroom te gebruiken. De combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij valt echter aan te bevelen. Voorzie voldoende batterijcapaciteit. Een ervaren installateur van zonnepanelen zal u hier alles in detail over kunnen vertellen en u de juiste oplossingen adviseren. 

De premies voor een thuisbatterij

Gaat u een thuisbatterij kopen dan komt u ook in aanmerking voor premies en eventueel een verlaagd BTW-tarief. Wanneer uw woning ouder is dan 10 jaar, geniet u van een verlaagd btw-tarief van 6% op de aankoop en installatie van een thuisbatterij. In Vlaanderen kan er ook een bijkomende premie aangevraagd worden. Deze premie kan u tot 6 maanden na de plaatsing van de batterij aanvragen. Om voor deze premie na de aankoop van een thuisbatterij in aanmerking te komen moet u wel over een digitale meter beschikken. U moet ook voor een milieuvriendelijke batterij kiezen en de installatie moet gebeuren door een erkende installateur. Meer info over de premies op www.vlaanderen.be

Een erkende installateur zal u zeker wegwijs kunnen maken in de verschillende premies en subsidies waar u eventueel voor in aanmerking komt. Pluis dit zeker uit want het kan een aardige slok op de borrel schelen als u een thuisbatterij koopt. Vaak zijn er ook acties van de leveranciers en ook dat kan de moeite waard zijn.

Een thuisbatterij en het nieuwe tariefsysteem

In Vlaanderen geldt er sinds 1 januari 2021 voor een nieuwe zonnepaneleninstallaties een nieuw tariefsysteem: het injectietarief. Er is geen terugdraaiende meter met prosumententarief van toepassing. Ook met een digitale meter kan er geen beroep meer gedaan worden op een terugdraaiende teller. Beschikt u nog niet over een digitale meter, dan blijft de terugdraaiende teller van toepassing, maar zodat er een digitale meter geïnstalleerd is, wordt er overgestapt.

Het voordeel van het systeem van injectietarief? Uw energietarief wordt berekend op uw werkelijke netto verbruik. Wat u in het net injecteert, zal vergoed worden, maar wel aan een lagere prijs dan u energie afneemt. Het is dus interessant om zoveel mogelijk energie zelf te verbruiken en daar is een thuisbatterij heel interessant voor. Gaat u voor een zonnepaneleninstallatie zonder thuisbatterij dan verspeelt u honderden euro’s. Zeker nu u ook nog een premie in de wacht kunt slepen.

Zit u nog in het systeem van een terugdraaiende teller, dan is het minder interessant om met een thuisbatterij aan de slag te gaan. De besparing met een batterij is dan onvoldoende. U kan de kost niet terugverdienen binnen de 15 jaar. 

Zekerheid bij storingen

Een onderbelicht voordeel van een thuisbatterij is dat deze ook ingezet kan worden als noodoplossing. Bij een storing kan de opgeslagen elektriciteit gebruikt worden. Uiteraard hangt de duur af van de capaciteit van uw batterij, de laadstatus op het moment van de storing en de apparaten die allemaal van energie voorzien moeten worden. Zuinig omspringen met de beschikbare energie tijdens een storing is sowieso aangewezen. Kijk bij de aankoop wel even of uw thuisbatterij deze functionaliteit heeft. Een extra onderdeel is ook nodig en het maakt de installatie net wat complexer en dus duurder. 

Het belang van de omvormer bij een thuisbatterij

Een omvormer is essentieel omdat deze het rendement van uw thuisbatterij bepaalt. De omvormer waakt erover dat de opgewekte elektriciteit door de zonnepanelen wordt opgeslagen in de batterij en beschikbaar wordt gemaakt. De omvormer zorgt er ook voor dat het productieoverschot in de batterij wordt opgeslagen. Dit hele proces loopt geautomatiseerd, hier hoeft u dus niet wakker van te liggen.

Heeft u al zonnepanelen dan is het nodig om een nieuwe omvormer te laten installeren. Zonnepanelen werken immers niet bidirectioneel, waardoor deze niet compatibel zijn met een thuisbatterij. Het makkelijkste is een hybride omvormer, waarbij er maar één omvormer nodig is voor zonnepanelen en de batterij.

Op de markt zijn er twee systemen verkrijgbaar, zo kan de omvormer en batterij geïntegreerd worden in één systeem of u maakt gebruik van de technologie waarbij batterij en omvormer gescheiden worden.

Het geïntegreerde systeem valt vaak makkelijker te installeren en er komt maar één leverancier aan te pas, wat wel makkelijk is voor de garantie en dergelijke. 

Let op de laad- en ontlaadcycli

Gaat u een thuisbatterij kopen, let dan ook op de laad- en ontlaadcycli. Hoe meer laadcycli, hoe minder lang de batterij meegaat. Kijk dus verder dan de prijs van de batterij, let ook het rendement. De ene batterij gaat ook meer cycli mee dan de andere, informeer u dus goed bij de aankoop van uw thuisbatterij. In de praktijk zal u vaak duurder af zijn met een goedkope batterij die maar een beperkt aantal cycli aankan. De meeste batterijen van toonaangevende merken zijn van uitstekende kwaliteit en gaan ook jaren mee. Op het internet valt heel wat informatie te vinden over de verschillende thuisbatterijen. Informeer zeker bij uw installateur welke batterijen er gebruikt worden. 

Verlies het installatiegemak niet uit het oog

Energieopslag thuis hoeft helemaal niet complex te zijn. Bovendien hoe minder tijd een installateur nodig heeft, hoe goedkoper de installatie. Laat u uw thuisbatterij en zonnepanelen samen installeren, dan bent u vaak goedkoper af. Koopt u beide aan dan kan het de moeite zijn om over de prijs te onderhandelen. Kies dus voor een systeem dat makkelijk te monteren en te demonteren valt. Ook wanneer u gaat verhuizen zal u zich dit niet beklagen. Gezien de investering wil u ongetwijfeld uw thuisbatterij meenemen maar uw nieuwe woonst en dan is de meeneembaarheid zeker een voordeel. 

Gratis offerte aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Scroll naar boven