Gino Bonnast
Gino Bonnast
2024-03-11
Contact met ZERO-power is gebeurd via een tevreden klant uit mijn vriendenkring. De eerste kennismaking dateert van januari 2023, en de uiteindelijke installatie was compleet voltooid een dikke maand later ( einde februari ), zelfs vroeger dan initieel voorzien. Plaatsing van 14 panelen + omvormer correct en verzorgd verlopen, op een dikke halve dag. De werf was bij voltooiing van de installatie netjes en proper. En bij technisch probleem een aantal maanden later ( door een externe factor ) was de service na verkoop ook op niveau. Echt tevreden, een aanrader ...
Guy Mijten
Guy Mijten
2024-03-07
De technische en duidelijke uitleg tijdens het huisbezoek deed ons snel voor Zero Power beslissen. Na een toch wat moeilijke start (einde november 2023) produceren vandaag twee SUN2000-4KTL-L1 omvormers op een netwerk van 3x230V voldoende stroom om ons jaarlijkse verbruik te dekken. In Wallonië wonende kunnen we op die manier genieten van een terugdraaiende elektriciteitsmeter tot 2030. De coördinatie van de werken, de kwaliteit van het geleverde werk en een correcte afhandeling zijn pluspunten voor het bedrijf.
Daniela Stijn
Daniela Stijn
2024-03-06
Top service! Perfect afgewerkte installatie met alleen maar kwaliteitsmaterialen
Jan De Bondt
Jan De Bondt
2024-03-05
Recent 40 panelen laten plaatsen. Was ongetwijfeld een heel uitdagende klus, uiteindelijk twee verschillende hoogtewerkers nodig gehad, maar uiteindelijk tot een goed einde gebracht. Afspraken werden goed nagekomen.
Guy Smets
Guy Smets
2023-07-19
Leveren mooi werk alles goed afgewerkt en de panelen mooi verdeelt op het dak . Mag gezien worden . Een aanrader zeker en vast . Bedank .
Ives
Ives
2023-07-13
Duidelijke uitleg gekregen van Ives. Plaatsing al na 2 weken. Vlotte plaatsing van zowel de panelen als de batterij. Alles werd proper afgewerkt. Keuring en aangifte bij fluvius ging snel en is goed verlopen. Zeker een aanrader.
christiaan
christiaan
2023-07-12
Service top, snelle handeling en uitleg omtrent alles dik in orde. Een aanrader!
Mehmet Tunç
Mehmet Tunç
2023-07-08
Overall I had a very good experience. Very clear communication, stick to the commitments & agreements with very good service & workmanship. 3 months after installation, all is ok with no issue at all. If you are looking for solar panel / home battery solutions, you should consider Zero Power.
eva hendrickx
eva hendrickx
2023-07-01
Het is intussen ongeveer een half jaar geleden dat we op Zeropower beroep deden voor de installatie van zonnepanelen en een thuisbatterij. Alles verloopt heel vlot, en nauwkeurig; van offerte over plaatsing tot nazorg. Wij zijn heel tevreden klanten!
Santosh Garbham
Santosh Garbham
2023-06-29
I contacted several solar panel installers in the beginning of the year. After receiving various offers, I went to Zero Power for below reasons - 1. Detailed offer that consisted of prices at each line item level than just one total price. Also, received offers for 5 combinations without any frustration :) 2. Very fast delivery time - less than a month. In fact, two weeks or so 3. Vision and passion - Ives mentioned about evolutions in global scale in the green energy space. He is not just thinking as a installer 4. Nice customer reviews :) This company understands the importance of their branding and customer service After the installation, I shall say I did not regret my decision. It was wonderful experience all thru. At every step, Ives ensures it is done as committed and he called us to check and take feedback. He is very responsive, transparent and professional. Will go back when I would like more panels or additional capacity in my battery :)
Thuisbatterij rendabel

Thuisbatterij rendabel

Thuisbatterij: Rendabiliteit en Terugverdientijd

Inleiding

De energietransitie is in volle gang, en steeds meer huishoudens overwegen de installatie van thuisbatterijen om hun energieverbruik te optimaliseren. Een thuisbatterij kan helpen bij het opslaan van overtollige energie, meestal opgewekt door zonnepanelen, voor later gebruik. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een hogere zelfvoorzieningsgraad. Maar hoe rendabel is een thuisbatterij echt, en wat is de terugverdientijd? In dit artikel bespreken we de rendabiliteit en terugverdientijd van verschillende merken thuisbatterijen op de Belgische markt.

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een energieopslagsysteem dat ontworpen is om elektrische energie op te slaan voor later gebruik. Het werkt vaak in combinatie met zonnepanelen, maar kan ook elektriciteit opslaan van het net. De belangrijkste functies van een thuisbatterij zijn:

 1. Opslag van overtollige zonne-energie: Dit maakt het mogelijk om zonne-energie te gebruiken wanneer de zon niet schijnt, zoals ’s avonds of tijdens bewolkte dagen.
 2. Peak Shaving: Het vermijden van piekbelasting door het gebruik van opgeslagen energie tijdens perioden van hoge vraag.
 3. Back-up stroomvoorziening: Levering van stroom tijdens stroomuitval.

Waarom een thuisbatterij?

De belangrijkste voordelen van een thuisbatterij zijn:

 1. Kostenbesparing: Door overtollige zonne-energie op te slaan en te gebruiken wanneer de energieprijzen hoger zijn, kunnen huishoudens hun energierekening verlagen.
 2. Zelfvoorziening: Huishoudens kunnen meer van hun eigen opgewekte energie gebruiken, wat de afhankelijkheid van het energienet vermindert.
 3. Milieuvoordelen: Het gebruik van opgeslagen zonne-energie vermindert de behoefte aan elektriciteit uit fossiele brandstoffen, wat bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot.

Rendabiliteit van thuisbatterijen

De rendabiliteit van een thuisbatterij hangt af van verschillende factoren, waaronder:

 1. Initiële Kosten: De aanschafprijs van de batterij zelf.
 2. Installatiekosten: De kosten voor het installeren van de batterij.
 3. Energiekosten: De prijs van elektriciteit, inclusief piek- en daluren.
 4. Zelfverbruikspercentage: Het percentage van de opgewekte zonne-energie dat direct wordt gebruikt in het huishouden.
 5. Subsidies en Premies: Beschikbare financiële ondersteuning van de overheid.

Factoren die de Terugverdientijd Beïnvloeden

 • Grootte van de Zonnepaneleninstallatie: Grotere installaties genereren meer overtollige energie die kan worden opgeslagen.
 • Energieverbruikspatroon: Huishoudens met een hoog energieverbruik tijdens de avonduren zullen meer profiteren van een thuisbatterij.
 • Elektriciteitstarieven: Hogere elektriciteitstarieven tijdens piekuren kunnen de terugverdientijd verkorten.
 • Efficiëntie van de Batterij: Hoe efficiënter de batterij, hoe meer bruikbare energie kan worden opgeslagen en gebruikt.

Terugverdientijd van Verschillende Merken

Hieronder bespreken we enkele van de meest populaire merken en hun geschatte terugverdientijd.

Kenmerken van de Huawei Thuisbatterij

De Huawei Luna2000-serie is ontworpen met een aantal geavanceerde functies en specificaties die het een aantrekkelijke optie maken voor huiseigenaren. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken:

 1. Modulair Ontwerp: De Huawei Luna2000 thuisbatterij heeft een modulair ontwerp, wat betekent dat de capaciteit kan worden uitgebreid door extra batterijpakketten toe te voegen. Dit maakt het systeem flexibel en schaalbaar, afhankelijk van de energiebehoeften van het huishouden. Elke module heeft een capaciteit van 5 kWh en kan worden uitgebreid tot 15 kWh per systeem.

 2. Hoge Efficiëntie: De Huawei thuisbatterij heeft een hoge round-trip efficiëntie van ongeveer 97,6%, wat betekent dat er weinig energie verloren gaat tijdens het opslaan en terugleveren van elektriciteit.

 3. Veiligheid: Het systeem maakt gebruik van lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4) batterijen, die bekend staan om hun lange levensduur en veiligheid. Deze technologie vermindert het risico op oververhitting en brand, waardoor het een veilige keuze is voor thuisgebruik.

 4. Intelligente Energiebeheer: De Huawei Luna2000 is uitgerust met een geïntegreerde energiebeheeroplossing die de energieopslag en -verdeling optimaliseert. Dit systeem kan worden gekoppeld aan de Huawei Smart Energy Center om de energiestromen in huis te beheren en te optimaliseren.

 5. Onderhoudsvrij: De Huawei thuisbatterij vereist weinig onderhoud, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid en gebruiksgemak voor huiseigenaren.

 6. Compatibiliteit: De Huawei Luna2000 thuisbatterij is compatibel met verschillende omvormers, inclusief de Huawei hybride omvormers. Dit maakt het eenvoudig om te integreren in bestaande zonne-energiesystemen.

Rendabiliteit van de Huawei Thuisbatterij

De rendabiliteit van een thuisbatterij hangt af van verschillende factoren, zoals de initiële kosten, de jaarlijkse energiebesparing, en beschikbare subsidies. Hieronder bespreken we de rendabiliteit van de Huawei Luna2000 thuisbatterij op basis van deze factoren.

 1. Initiële Kosten: De kosten van de Huawei Luna2000 thuisbatterij zijn competitief in vergelijking met andere merken. Een basisconfiguratie met een capaciteit van 5 kWh kost ongeveer €3.000 tot €4.000, exclusief installatie. De kosten voor installatie variëren, maar kunnen tussen de €500 en €1.000 liggen, afhankelijk van de complexiteit.

 2. Jaarlijkse Energiebesparing: De jaarlijkse besparing hangt af van het energieverbruik van het huishouden en het zelfverbruikspercentage van zonne-energie. Met een efficiënte opslag en teruglevering van energie kan een huishouden jaarlijks honderden euro’s besparen op de energierekening. Een typisch Belgisch huishouden met een zonnepaneelinstallatie kan een besparing van ongeveer €300 tot €600 per jaar realiseren met een 5 kWh batterij.

 

LG Chem RESU

Beschrijving: LG Chem RESU-batterijen zijn compact en hebben verschillende capaciteiten, variërend van 6,5 kWh tot 13 kWh.

Kosten: De kosten voor een LG Chem RESU 10 (9,8 kWh) liggen tussen de €5.000 en €6.000, exclusief installatie.

Efficiëntie: De efficiëntie ligt rond de 95%.

Terugverdientijd: De terugverdientijd varieert tussen de 7 en 11 jaar, afhankelijk van het gebruik en de energiekosten.

 

Enphase Encharge

Beschrijving: Enphase biedt batterijsystemen die eenvoudig kunnen worden geschaald. Hun Encharge 10 heeft een capaciteit van 10,1 kWh.

Kosten: De kosten voor een Encharge 10 liggen rond de €7.000 tot €8.500, inclusief installatie.

Efficiëntie: De efficiëntie ligt rond de 96%.

Terugverdientijd: De terugverdientijd varieert tussen de 8 en 10 jaar.

 

BYD Battery-Box

Beschrijving: De BYD Battery-Box is een flexibel modulair systeem dat kan worden uitgebreid van 3,5 kWh tot 14 kWh.

Kosten: De kosten voor een BYD Battery-Box 10.5 (10,5 kWh) liggen tussen de €5.500 en €7.000, exclusief installatie.

Efficiëntie: De efficiëntie is ongeveer 95%.

Terugverdientijd: De terugverdientijd varieert tussen de 7 en 10 jaar.

 

SolarEdge Thuisbatterij

De SolarEdge Energy Bank thuisbatterij biedt een reeks geavanceerde functies die het aantrekkelijk maken voor huiseigenaren die hun zonne-energieopbrengst willen maximaliseren. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken:

 1. Hoge Capaciteit: De SolarEdge Energy Bank heeft een capaciteit van 10 kWh, wat voldoende is om aan de dagelijkse energiebehoeften van een gemiddeld huishouden te voldoen. Het systeem kan worden uitgebreid door meerdere batterijen parallel te installeren.

 2. Geoptimaliseerd Energiebeheer: De batterij is ontworpen om naadloos samen te werken met de SolarEdge omvormers en monitoringplatforms. Dit zorgt voor een geïntegreerd systeem dat de energieproductie, -opslag en -verbruik optimaliseert.

 3. Hoge Efficiëntie: De SolarEdge Energy Bank biedt een round-trip efficiëntie van ongeveer 94,5%, wat betekent dat er weinig energie verloren gaat tijdens het opladen en ontladen.

 4. Veiligheid: SolarEdge gebruikt lithium-ion-fosfaat (LiFePO4) technologie, die bekend staat om zijn veiligheid en lange levensduur. Dit type batterij vermindert het risico op oververhitting en brand.

 5. Gebruiksgemak: De Energy Bank is eenvoudig te installeren en te onderhouden, met een modulair ontwerp dat flexibiliteit biedt voor toekomstige uitbreidingen.

 6. Intelligente Monitoring: De geïntegreerde monitoringfuncties stellen gebruikers in staat om hun energieproductie en -verbruik in real-time te volgen via een gebruiksvriendelijke app.

Rendabiliteit van de SolarEdge Thuisbatterij

De rendabiliteit van de SolarEdge thuisbatterij wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de initiële kosten, jaarlijkse besparingen op energiekosten, en beschikbare subsidies. Hieronder analyseren we deze factoren gedetailleerd.

 1. Initiële Kosten: De SolarEdge Energy Bank heeft een marktprijs van ongeveer €6.000 tot €7.000, exclusief installatiekosten. De installatiekosten kunnen variëren, maar liggen meestal tussen de €500 en €1.000, afhankelijk van de complexiteit van de installatie.

 2. Jaarlijkse Energiebesparing: De jaarlijkse besparing hangt af van de energieproductie van de zonnepanelen en het zelfverbruikspercentage. Met een efficiënt energiesysteem kunnen huishoudens jaarlijks aanzienlijke bedragen besparen op hun energierekening. Voor een typisch Belgisch huishouden kan de jaarlijkse besparing variëren van €300 tot €600.

 

Voorbeeldberekening van de Terugverdientijd

Laten we een voorbeeldberekening maken voor een SolarEdge Energy Bank thuisbatterij met een capaciteit van 10 kWh:

 1. Kosten van de batterij en installatie: €6.500 (batterij) + €1.000 (installatie) = €7.500
 2. Premie: 10 kWh x €300 = €3.000
 3. Nettokosten: €7.500 – €3.000 = €4.500

Besparing per jaar:

 1. Energieverbruik zonder batterij: 30% zelfverbruik van 4.500 kWh zonne-energie = 1.350 kWh zelfverbruik x €0,25/kWh = €337,50 besparing
 2. Energieverbruik met batterij: 70% zelfverbruik van 4.500 kWh zonne-energie = 3.150 kWh zelfverbruik x €0,25/kWh = €787,50 besparing
 3. Jaarlijkse besparing: €787,50 – €337,50 = €450

Terugverdientijd: €4.500 / €450 = 10 jaar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gratis offerte aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Scroll naar boven