Gino Bonnast
Gino Bonnast
2024-03-11
Contact met ZERO-power is gebeurd via een tevreden klant uit mijn vriendenkring. De eerste kennismaking dateert van januari 2023, en de uiteindelijke installatie was compleet voltooid een dikke maand later ( einde februari ), zelfs vroeger dan initieel voorzien. Plaatsing van 14 panelen + omvormer correct en verzorgd verlopen, op een dikke halve dag. De werf was bij voltooiing van de installatie netjes en proper. En bij technisch probleem een aantal maanden later ( door een externe factor ) was de service na verkoop ook op niveau. Echt tevreden, een aanrader ...
Guy Mijten
Guy Mijten
2024-03-07
De technische en duidelijke uitleg tijdens het huisbezoek deed ons snel voor Zero Power beslissen. Na een toch wat moeilijke start (einde november 2023) produceren vandaag twee SUN2000-4KTL-L1 omvormers op een netwerk van 3x230V voldoende stroom om ons jaarlijkse verbruik te dekken. In Wallonië wonende kunnen we op die manier genieten van een terugdraaiende elektriciteitsmeter tot 2030. De coördinatie van de werken, de kwaliteit van het geleverde werk en een correcte afhandeling zijn pluspunten voor het bedrijf.
Daniela Stijn
Daniela Stijn
2024-03-06
Top service! Perfect afgewerkte installatie met alleen maar kwaliteitsmaterialen
Jan De Bondt
Jan De Bondt
2024-03-05
Recent 40 panelen laten plaatsen. Was ongetwijfeld een heel uitdagende klus, uiteindelijk twee verschillende hoogtewerkers nodig gehad, maar uiteindelijk tot een goed einde gebracht. Afspraken werden goed nagekomen.
Guy Smets
Guy Smets
2023-07-19
Leveren mooi werk alles goed afgewerkt en de panelen mooi verdeelt op het dak . Mag gezien worden . Een aanrader zeker en vast . Bedank .
Ives
Ives
2023-07-13
Duidelijke uitleg gekregen van Ives. Plaatsing al na 2 weken. Vlotte plaatsing van zowel de panelen als de batterij. Alles werd proper afgewerkt. Keuring en aangifte bij fluvius ging snel en is goed verlopen. Zeker een aanrader.
christiaan
christiaan
2023-07-12
Service top, snelle handeling en uitleg omtrent alles dik in orde. Een aanrader!
Mehmet Tunç
Mehmet Tunç
2023-07-08
Overall I had a very good experience. Very clear communication, stick to the commitments & agreements with very good service & workmanship. 3 months after installation, all is ok with no issue at all. If you are looking for solar panel / home battery solutions, you should consider Zero Power.
eva hendrickx
eva hendrickx
2023-07-01
Het is intussen ongeveer een half jaar geleden dat we op Zeropower beroep deden voor de installatie van zonnepanelen en een thuisbatterij. Alles verloopt heel vlot, en nauwkeurig; van offerte over plaatsing tot nazorg. Wij zijn heel tevreden klanten!
Santosh Garbham
Santosh Garbham
2023-06-29
I contacted several solar panel installers in the beginning of the year. After receiving various offers, I went to Zero Power for below reasons - 1. Detailed offer that consisted of prices at each line item level than just one total price. Also, received offers for 5 combinations without any frustration :) 2. Very fast delivery time - less than a month. In fact, two weeks or so 3. Vision and passion - Ives mentioned about evolutions in global scale in the green energy space. He is not just thinking as a installer 4. Nice customer reviews :) This company understands the importance of their branding and customer service After the installation, I shall say I did not regret my decision. It was wonderful experience all thru. At every step, Ives ensures it is done as committed and he called us to check and take feedback. He is very responsive, transparent and professional. Will go back when I would like more panels or additional capacity in my battery :)
Nieuwe website online

Nieuwe website online

Nieuwe website online

De website Thuisbatterij-Zonnepanelen.be biedt uitgebreide informatie over thuisbatterijen en hun combinatie met zonnepanelen. Het platform bespreekt de voordelen, zoals kostenbesparingen op de energiefactuur en verhoogd rendement van zonnepanelen. Belangrijke aandachtspunten zijn de grootte van de batterij, types beschikbare batterijen (bijv. lithium-ion en loodzuur), installatievereisten en onderhoud. Daarnaast biedt de site inzicht in de kosten, terugverdientijd, levensduur, en subsidies die beschikbaar zijn. Er is ook specifieke informatie over populaire merken zoals BYD, Huawei, en LG Chem, met hun technische kenmerken en voordelen.

Introductie van de Website

De website is een uitgebreide bron voor iedereen die geïnteresseerd is in het aanschaffen en gebruiken van thuisbatterijen in combinatie met zonnepanelen. De belangrijkste onderwerpen die de website behandelt zijn:

 1. Wat is een Thuisbatterij?
 2. Wanneer is een Thuisbatterij Interessant?
 3. Formaat en Capaciteit
 4. Voordelen van een Thuisbatterij
 5. Types Thuisbatterijen
 6. Prijzen en Terugverdientijd
 7. Levensduur
 8. Installatie en Omvormers
 9. Premies en Subsidies
 10. Populaire Thuisbatterij Merken
 11. Overwegingen bij Aankoop

Wat is een Thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een apparaat dat de overtollige energie die door zonnepanelen wordt opgewekt, opslaat voor later gebruik. Hierdoor kan een huishouden energie gebruiken wanneer de zonnepanelen geen stroom genereren, zoals ’s nachts of op bewolkte dagen. Dit vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en helpt de energierekening te verlagen.

Wanneer is een Thuisbatterij Interessant?

Thuisbatterijen worden steeds aantrekkelijker met de stijgende energieprijzen en de dalende kosten van batterijtechnologie. Ze zijn vooral nuttig voor huishoudens met zonnepanelen, omdat ze de zelfvoorzienendheid verhogen. De website bespreekt wanneer de investering in een thuisbatterij zinvol is, rekening houdend met factoren zoals energieverbruik, opwekking van zonne-energie en financiële overwegingen.

Formaat en Capaciteit

De capaciteit van een thuisbatterij moet zorgvuldig worden afgestemd op de productiecapaciteit van de zonnepanelen en het energieverbruik van het huishouden. De website biedt richtlijnen en tips om de juiste batterijcapaciteit te bepalen, zodat energieverspilling wordt geminimaliseerd en het rendement wordt gemaximaliseerd.

Voordelen van een Thuisbatterij

De voordelen van het installeren van een thuisbatterij zijn talrijk:

 • Opslag van Overtollige Energie: Maximaliseer het gebruik van zelf opgewekte zonne-energie.
 • Verhoogd Rendement: Verhoog de efficiëntie van zonnepanelen door opgewekte energie op te slaan.
 • Lagere Energiekosten: Verminder de energierekening door minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet.
 • Subsidies en Premies: Profiteer van beschikbare subsidies en belastingvoordelen tot 2024.

Types Thuisbatterijen

Er zijn verschillende soorten thuisbatterijen beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen:

 • Lithium-ion-batterijen: Deze batterijen zijn populair vanwege hun hoge opslagcapaciteit, snelle oplaadbaarheid en milieuvriendelijkheid.
 • Loodzuurbatterijen: Hoewel goedkoper, zijn deze batterijen minder efficiënt en schadelijker voor het milieu.

Prijzen en Terugverdientijd

De kosten van thuisbatterijen variëren afhankelijk van de capaciteit en het type batterij. Instapmodellen beginnen rond de €2500. De website biedt gedetailleerde informatie over de prijsbereiken en helpt gebruikers de gemiddelde terugverdientijd van een thuisbatterij te berekenen, die meestal tussen de 8 en 10 jaar ligt.

Levensduur

De levensduur van een thuisbatterij varieert afhankelijk van het gebruik. Intensief gebruik kan de levensduur verkorten tot ongeveer 10 jaar, terwijl minder frequent gebruik de batterij langer kan laten meegaan. De website geeft informatie over factoren die de levensduur beïnvloeden en tips voor het maximaliseren van de levensduur van de batterij.

Installatie en Omvormers

Voor een efficiënte werking van thuisbatterijen is een geschikte omvormer essentieel. De meeste zonnepanelen werken unidirectioneel, wat betekent dat een bidirectionele omvormer nodig is om de opgeslagen energie van de thuisbatterij terug te voeden aan het elektriciteitsnet. De website biedt informatie over de installatievereisten en de beste praktijken voor het integreren van thuisbatterijen met zonnepanelen.

Premies en Subsidies

In Vlaanderen zijn er verschillende premies beschikbaar voor de aanschaf van thuisbatterijen, mits deze geïnstalleerd worden door een erkende installateur en in combinatie met een digitale meter. De website biedt gedetailleerde informatie over de beschikbare subsidies en hoe gebruikers hiervan kunnen profiteren om hun investering te verlagen.

Populaire Thuisbatterij Merken

De website bespreekt enkele van de populairste thuisbatterij merken, waaronder:

 • BYD B-BOX 5.0: Bekend om zijn modulariteit, hoge opslagcapaciteit en compatibiliteit met verschillende omvormers.
 • Huawei LUNA: Heeft een modulaire ontwerp, is compatibel met Huawei omvormers en biedt uitgebreide beveiligingsfuncties.
 • LG Chem RESU: Compact en veilig, beschikbaar in verschillende capaciteiten, en bekend om zijn betrouwbaarheid.

Overwegingen bij Aankoop

Bij de aankoop van een thuisbatterij moeten verschillende factoren in overweging worden genomen, zoals:

 • Ruimte: De fysieke ruimte die beschikbaar is voor de installatie van de batterij.
 • Kosten: Het budget en de financiële mogelijkheden van het huishouden.
 • Compatibiliteit: De compatibiliteit van de batterij met bestaande zonnepanelen en omvormers.
 • Laad- en Ontlaadcycli: Het aantal laad- en ontlaadcycli dat de batterij kan doorstaan.
 • Installatiegemak: Het gemak van installatie en de mogelijkheid om de batterij mee te nemen bij verhuizing.

Conclusie

De website Thuisbatterij-Zonnepanelen.be biedt een uitgebreide bron van informatie voor iedereen die overweegt een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen aan te schaffen. Door gedetailleerde informatie te verstrekken over de verschillende aspecten van thuisbatterijen, zoals typen, voordelen, prijzen, terugverdientijd, en installatievereisten, helpt de website gebruikers om een weloverwogen beslissing te maken. Bovendien biedt de site inzicht in beschikbare subsidies en populaire merken, wat de gebruikerservaring verder verbetert. Door deze uitgebreide dekking helpt de website bij het bevorderen van duurzame energieoplossingen en ondersteunt ze huishoudens in hun streven naar energieonafhankelijkheid en kostenbesparing.

Offerte aanvraag
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Gratis offerte aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Scroll naar boven